Naturliga lava pooler och ”blå ögat” Buracona, Kap Verde – Sal

Naturliga lava pooler & blå ögat eller blue eye Buracona Kap Verde Sal turist attraktion restaurang och fiske
Buracona är en av de få erkända turistattraktionerna på Kap Verde öarna och Sal, med guidade turer till ”Blåa ögat”, en vacker undervattens grotta med blått magiskt vatten.
Fråga bara ditt hotell eller researrangör för mer information. Det är dock mycket mer givande att komma hit på egen hand, och eftersom kusten från Palmeira till Buracona är så vacker, kanske du vill stanna på vägen, och även komma bort från alla turister. Det finns en restaurang på denna vackra plats, som serverar hummer för 2 (till en kostnad av totalt ca 50 €). Utsikten från restaurangen i Buracona är spektakulär.

Buracona och ”blue eye” eller ”Blå ögat” är i grunden en naturlig lava pool som bildas av havet. När ljuset träffar denna naturliga vattenpool från rätt vinkel, blir färgen på vattnet magiskt turkos. Det är jättefint. Du kan simma i den naturliga lava poolen precis intill ”Blå ögat”, men detta kan vara farligt,  särskillt på blåsiga dagar. Erfarna dykare brukar utforska de dolda lava grottorna på denna fantastiska plats.

Några hundra meter norrut, fiskar lokalbefolkningen från de branta klipporna. Omgivningarna är vackra kring Buracona, med berget Monte Leste på ena sidan och det vilda havet på den andra. Resten av omgivningen är bara platt öken. Vägen från Palmeira till Buracona är ca 5 km grus blandat med sand och stenar med hål och gropar i vägen. Det är möjligt att ta sig hit med moped eller motorcykel om du är äventyrlig, men en quad eller en jeep är förmodligen mer bekvämt.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>