Afrikansk öken & hägringar på Kap Verde & Sal – Terra Boa

Afrikansk öken & hägringar på Kap Verde & Sal - Terra Boa info & fakta

Om du vill uppleva riktig afrikansk öken och se hägringar på Kap Verde så är Terra Boa på ön Sal väl värt ett besök. Terra Boa ligger ca 4 km norr om huvudstaden Espargos på ön Sal. Ta dig till Terra Boa med guidad turist tur, eller på egen hand med hyrd bil, moped eller motorcykel. Var väldigt försiktig om du väljer att köra genom slumområdet norr om Espargos. Turister har blivit rånade här även om risken är liten. Många människor på Kap Verde öarna är väldigt fattiga och lever slum.

Den norra delen av ön Sal & Terra Boa är riktig afrikansk öken. Det är sand och sand så långt man kan se och helt platt mark förutom de bruna bergen öster och väster om Terra Boa. Landskapet är hisnande och du kan verkligen känna naturen och den afrikanska vinden svepa över slätten, särskilt om du har turen att vara ensam på plats. Omgivningen är bara öken och ingenting annat. Men detta är en fantastisk upplevelse av Kap Verde öarna och Sal, en känsla av ett genuint Afrika. Om du tar dig hit på egen hand så är du kanske den enda personen i sikte i alla riktningar, speciellt om du är modig nog att åka ännu längre norrut.

Landskapet är bara sand och sand, och det kan vara svårt att utforska Terra Boa med motorcykel eller moped på grund av underlaget och avsaknaden av en riktig väg. Men med försiktighet och lite tålamod, så går det bra att ta sig fram. Om du är osäker, hyr istället en quad för denna utflykt.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>