Calheta Funda, öde strand & fiske ställe på Kap Verde & Sal

Calheta Funda består av öde sandstränder med korallklippa att fiska ifrån. Vattnet är härlig turkost och perfekt för snorkling.

Calheta Funda är en öde & härlig strand på Kap Verde & ön Sal. Calheta Funda ligger ca 5 km nordväst om staden Santa Maria. T a dig hit med fyrhjuling / quad eller bil. Det är också möjligt att ta sig hit med hyrd motorcykel eller moped, men ”vägen” består av grus och lös sand, kör därför försiktigt. Det finns två sätt att ta sig hit från staden Santa Maria: 1. Följ de sandiga, steniga ”vägarna” längs kusten från Baia do Algodoeiro norrut, följ bara kusten eller 2. Ta motorvägen från Santa Maria och kör ca 4 km norrut, och sväng sedan västerut på den grusiga vägen mot Calheta Funda. Det andra alternativet är förmodligen snabbast, men det första är en upplevelse närmare naturen & havet.

Calheta Funda består av 2 mindre sandstränder med en korall klippa i mitten. Vattnet är härlig turkost och perfekt för snorkling då det oftast inte är så höga vågor här. Passar även barn. Under turistsäsongen kanske ett par turister hittar denna vackra plats, men för det mesta är det helt tomt här, en öde strand och en gömd skatt. Calheta Funda är en perfekt dagstur på Sal och Kap Verde. Omgivningarna är inget annat än sand, grus och öken, men solnedgången vid kusten i Calheta Funda är magisk. Se till att ha bra strålkastare om du stannar länge, det blir kolsvart och finns inget annat i närheten! Glöm inte heller att ta med vatten, mat och solskydd.

Du kan fiska från korallklippan som delar de två stränderna. Lokalbefolkningen gör det, de använder bara en lina med krok och lite död fisk som bete.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>