Fakta om djuphavsfiske & fiske från land, Kap Verde – norra Sal

Fakta och info om djuphavsfiske och fiske från land Kap Verde öarna norra Sal
Djuphavsfiske & fiske från land på ön Sal, Kap Verde.
Detta är en fiske aktivitet för äventyrliga Kap Verde turister som är intresserade av att fiska från land på norraste delen av ön Sal. Den norra delen av Sal på Kap Verde är känd för stora fiskar som marlon och hajar. Vägarna norr ut från Espargos via Terra Boa är i väldigt dåligt skick, och det tar lång tid att ta sig hit på sandiga, steniga & grusiga vägar. Men en sak är säker, du kommer aldrig att glömma Kap Verdes och Sals skönhet och upplevelsen av den afrikanska öknen. Du måste packa med dig mat och vatten, eftersom det inte finns några människor, inga butiker eller något annat norr om Espargos.

Tänk dig att vara helt ensam i timmar på Kap Verde & se Sals horisont i alla riktningar. Snacka om naturupplevelse. Den norra kusten på Sal är täckt med höga och branta svarta lavastenar sluttande 20-40m ner i havet. Det kan vara svårt att hitta en bra plats att fiska från, och du kan behöva klättra ner en bit för att komma närmare havet. Ibland kommer lokalbefolkningen hit för att fiska från land eller dyka med harpuner. Detta är mycket farligt och rekommenderas inte för turister pga av att havet är så mäktigt och strömt här. Det är möjligt att ta sig hit med moped, men en quad eller en jeep rekommenderas om du inte är en riktig äventyrare. Ca 30-45 min bilresa eller 1h med moped till Norra Sal från staden Espargos.

Viktig turist information: ta med en telefon om en nödsituation uppstår. Det är omöjligt att simma här om du inte är en professionell dykare. Det är strömt och havet rör sig upp och ner många meter mot klipporna. Var mycket försiktig! Med 5-10m höga vågor mot klipporna har folk spolats bort. Naturen och omgivningarna på den norra delen av Sal är helt otrolig. Upplev Kap Verde på riktigt, inga turister på denna plats!

Denna fiske trip är för den tuffa äventyrliga turisten, som vill uppleva ett äkta Afrika och Kap Verde lång bort från turister. Res hit och se Kap Verdes hav på den ruffaste & tuffaste delen av Sal, och njut av naturnära fiske direkt från kusten. Detta är förmodligen inte en bra aktivitet för barn om de inte är minst 15-16 år gamla. Det finns inga som helst säkerhets åtgärder eller liknande på denna plats.

En annan bra plats för djuphavs fiske från land är Buracona. Buracona ligger på norra västkusten av ön Sal, bara 5 km norr om fiskebyn Palmeira. Ta dig hit med bil, quad, moped eller motorcykel. Promenera sedan 100-200 meter norrut från Buracona turist attraktion ”blå ögat”. Här fiskar lokalbefolkningen och några turister från de branta svarta klipporna. Som sagt, de svarta lava klipporna sluttar 20-40m rakt ner i havet så det kan vara farligt om vågorna är höga. Folk har tidigare spolats bort av havet. Var försiktig! I Buracona finns en fin restaurang som bl a serverar hummer, annars är området mest öken.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>