Fiska på Kap Verde öarna, fiskeställen från land & storhavsfiske

Fiska på Kap Verde öarna. Fiskeställen från land & storhavsfiske med tonfisk wahoo makrill haj dorado mm.

Fiske är en viktig näringskälla och en av de största inkomstkällorna för lokalbefolkningen på Kap Verde. Här listar vi de bästa fiskeställena på ön Sal samt tipsar om storhavsfiske på Kap Verde öarna. Fånga stora fiskar som t ex tonfisk, wahoo, makrill, haj, dorado och mycket mer …

Palmeira
Palmeira är en fiskeby på ön Sal, med en hamn och en hel del fiskare med sina fiskebåtar. Lokalbefolkningen lever av fiske på denna del av Kap Verde och Sal. Många i lokalbefolkningen fiskar även direkt från land strax norr om Palmeira. Följ vägen norrut mot Buracona, och håll ögonen på den steniga kusten precis när du kör ut ur Palmeira. De svarta vulkaniska klipporna är en fiskeplats väl känd av lokalbefolkningen. Även barn så unga som 5-6 år fiskar här, rakt ut från de svarta klipporna. Var försiktig, havet är kraftfullt och kan ha farliga underströmmar.

Buracona
Buracona och ”blue eye” är en turistattraktion värt ett besök, men strax norr om detta resmål ligger ett välkänt fiskeställe du inte får missa. Lokalbefolkningen fiskar rakt ut från de svarta vulkaniska klipporna. Var väldigt försiktig, klipporna är höga och havet är kraftfullt och kan ha farliga undervattenströmmar. Det finns en restaurang på denna plats, som serverar hummer och andra goda rätter.

Norra Sal
Fortsätt att köra norrut från huvudstaden Espargos, förbi öknen i Terra Boa så når du snart Sals nordligaste kust, ett öde men känt fiskeställe på Kap Verde. Denna klippiga kust är perfekt för storhavsfiske från land. Lokalbefolkningen dyker gärna med harpuner här och fångar bläckfisk, krabbor och olika fiskar, men det är väldigt farligt eftersom havet är hemskt kraftfullt och vågigt i norr med farliga undervattensströmmar. Du kommer förmodligen att vara helt ensam på detta fiskeställe, omgiven av öken & hav. Det är nog en av Kap Verdes mesta och bästa naturupplevelser för den fiskeintresserade. Klipporna kan vara så höga som 3-7m över havet, därför behöver du rätt utrustning för att ens kunna fiska här. Du måste även vara beredd att klättra ner en bit mot vattnet. Ta med mobiltelefon, mat och vatten, det finns inga butiker eller något annat på flera kilometers avstånd. Var försiktig, detta fiskeställe passar inte för barn då vågorna är väldigt stora och höga.

Santa Maria
Strax öster om Santa Maria, där stranden slutar, börjar den steniga kusten som är perfekt för fiske från land. Lokalbefolkningen fiskar från denna klippiga kusten hela tiden. Eftersom det är relativt grunt och vågigt så är det stor risk för bottennapp. Se till att ha ett långt spö så du kan kasta ut en bit. I Santa Maria vid piren finns det också en hel del storhavsfiske arrangörer som erbjuder dagsturer i egna båtar och guidade turer. Om du vill fånga de riktigt stora fiskarna t ex tonfisk, wahoo, makrill, haj eller dorado, så är storhavsfiske från båt verkligen att rekommendera.

Calheta Funda
Calheta Funda ligger ca 5 km nordväst om staden Santa Maria. Denna öken plats är i princip två fina stränder avdelade med en korall klippa i mitten. Lokalbefolkningen fiskar här ibland, stående på klippan. Man fiskar oftast med en enkel lina, krok och död fisk som bete. För det mesta är denna plats helt tom så bli inte förvånad om du är helt ensam. man kanske inte kan fånga nån större fisk här, eftersom fiskestället ligger så nära land, men Calheta Funda är ändå väl värt ett besök. Denna öde strand är också perfekt för bad och snorkling. Ta med mobiltelefon, vatten och mat. Det finns bara öken i sikte.

Storhavsfiske
Storhavsfiske görs bäst från båt och det finns många fiskebåtar och fiske arrangörer främst i staden Santa Maria på Sal. Förhandla vid piren i Santa Maria. De professionella fiskarna som fiskar åt restaurangerna kommer in till hamnen med sin fångst vid lunchtid varje dag. Det finns även arrangerade fisketurer där utrustning ingår. Från båt kan man bl a fånga stora fiskar som tonfisk, wahoo, makrill, haj, dorado mm.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>