Info & fakta om Espargos, huvudstaden på Sal, Kap Verde öarna

Info & fakta om Espargos, huvudstaden på ön Sal, Kap Verde öarna. Restauranger, marknader, affärer & snabbmat

Espargos är den största staden på ön Sal, Kap Verde. Espargos ligger ca 2 km norr om flygplatsen på Sal. Det finns bussar, eller minibussar, som dagligen kör rutten från staden Santa Maria till Espargos. Det finns också bussförbindelser från Espargos till fiskebyn Palmeira på den västra kusten. Espargos betyder ”sparris” och staden har fått sitt namn av den vilda sparris liknande växten med sina klargula blommor som växer i sanden runt hela ön.

De flesta husen i Espargos är låga med högst 2-3 våningar. Hela staden ger en känsla av ”gamla stan”, med färgglada brokiga hus och trånga gränder. Det finns några låg / medium standard hotell, restauranger och snabbmat ställen i staden, men förvänta dig inte någon lyxig shopping galleria eller Gucci butik i kvarteren. Det finns inga skyskrapor, köpcentra eller kasinon på kap Verde, endast mindre butiker, supermarkets och marknader. Lokalbefolkningen är ganska fattiga på Kap Verde.

Det finns ett större slumområde strax norr om Espargos. Fattigdomen här är uppenbar och lokalbefolkningen lever i egensnickrade skjul gjorda av skräp de hittat. Det finns en sandig väg genom detta slumområde som leder till Terra Boa. Även om vissa turister tar denna rutt så måste det sägas att folk har blivit rånade här. Var därför försiktig.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>