Palmeira, en fiskeby på västra Sal, Kap Verde öarna. Bra fiske ställe!

Palmeira, en fiskeby på västra Sal, Kap Verde öarna. Bra fiske ställe från land.

Palmeira är en färgglad liten fiskeby som ligger 2 km väster om huvudstaden Espargos på Kap Verde, Sal. Ta dig hit med bil, motorcykel eller moped från Santa Maria eller Espargos. Du kan även ta bussen till Palmeira från Espargos, eller egentligen är det ett par SUV:s som står och väntar och när bilen är full så åker man, inte direkt nån tidtabell. Den lokala bussen fungerar så på Kap Verde och kostar ungefär 50 cent (euro) enkel biljett. Bara att åka dessa ”bussar” tillsammans med lokalbefolkningen och höra stereon på högsta med afrikanska rytmer är en upplevelse i sig.

Palmeira är en fiskeby där fiskebåtar lämnar hamnen varje dag för fiske till havs. Många i lokalbefolkningen fiskar även från land med enkel lina, krok och bete. Man fiskar oftast från de svarta korall klipporna längs västkusten strax norr om Palmeira. Även barn så unga som 4-5 år gamla bidrar till att fånga familjens middag med stor finess. Det finns några mindre restauranger och snabbmat ställen i Palmeira. Stadens hus är färgglada och fina. Palmeira är en av de större städerna på Kap Verde öarna och Sal, men fortfarande en väldigt liten by internationellt sett.

 

Palmeira, en fiskeby på västra Sal, Kap Verde öarna. Bra fiske ställe från land.

Hamnen ligger i den södra delen av Palmeira och mittemot hamnen ligger en lång öde strand, men ingen solar eller badar här. Ta en promenad längs stranden under de typiska afrikanska träden och leta snäckor, kanske hittar du en hel…

Följ kusten ytterligare 1,5 km söderut för att komma till Fontona, en liten by i en oas av grönska mitt i ökenlandskapet. Platsen är verkligen en gömd skatt i den torra öknen. Du kommer antagligen att få se mycket stora gräshoppor som flyger runt bland träden. men oroa dig inte, de kommer att hålla sig borta från dig. Det finns även en trevlig öde sand / sten strand vid byn Fontana där du förmodligen kommer att vara helt ensam på din simtur, ännu en öde strand på Kap Verde. En och annan nudist har setts här. Stranden passar även barn då det kan vara mindre vågor här. Läs mer om Fontona här.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>