Pedra Lume, bada i saltsjö. Salt gruvor Kap Verde öarna, Sal

Pedra Lume, bada i saltsjö. Salt gruvor på Kap Verde öarna och ön Sal.
Kap Verde & ön Sal är välkända för sina salt gruvor
och salt var den viktigaste industrin på Sal och Kap Verde öarna innan turismen började blomma. Sal har fått sitt namn efter den blommande salt industrin.
Salt tag och salt bassänger finns fortfarande kvar både på södra Sal, på gångavstånd strax nordost om staden Santa Maria, och även här i byn Pedra Lume. Pedra Lume har den största saltgruvan på ön Sal och ligger på östra kusten av ön. Ta dig hit med guidad turist buss eller på egen hand med hyrd bil, moped eller motorcykel.

Pedra Lume ligger ca 3 km österut från huvudstaden Espargos, och 12 km nordost om staden Santa Maria. Salt industrin tillhör nu det förflutna eftersom Kap Verde öarna och Sal mestadels lever av turism. Men salt tagen i Pedra Lume finns fortfarande kvar och är en vacker syn och en stor turist attraktion på Sal. Några av saltgruvorna används fortfarande i mindre utsträckning. Inne på salt gruvans område kan man bada i en av salt dammarna. Upplev känslan av att flyta som en kork i det salta vattnet. Hela området är täckt av vitt salt och värt ett besök.


Info & fakta om Pedra Lume. Bada i saltsjö, salt gruvor på Kap Verde öarna Sal. Strand, restaurang & hajar.

Strax utanför gruvan ligger den lilla staden Pedra Lume, med en restaurang, en strand och en liten hamn. Man kan också vandra och hajka runt detta område av sanddyner och höjder, och få en bättre vy högre upp. Längs Pedra Lumes kust simmar det hajar, ibland väldigt nära land. (det är inte farligt att bada här om man håller sig på stranden)

 

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>