Ponta Preta, vindsurfing, vågsurfing och vattensport på Kap Verde, Sal

Ponta Preta är vågsurfing, vindsurfing & vattensports Mecka på ön Sal och Kap Verde öarna. Ponta Preta är väl känt hos proffs och framför allt vågsurfare.
Ponta Preta ligger strax nordväst om Santa Maria, på ön Sal, Kap Verde öarna.
Ponta Preta är vågsurfing, vindsurfing och vattensports Mecka på ön Sal och Kap Verde öarna och Ponta Preta är väl känt hos proffs och framför allt vågsurfare. Surfare kommer hit från hela världen till Kap Verde öarna för att surfa på de enorma vågorna i Ponta Preta. Ta dig till Ponta Preta genom att gå ca 15-20 minuter nordväst om Santa Maria eller följ bara kusten norrut på den västra sidan av Sal.

Platsen består av en härlig sandstrand och en stenstrand med enorma surfing vågor. Om du inte är en professionell våg eller vindsurfare själv, ta istället med något att äta och sitt ner på klipporna för att titta på den spektakulära showen av duktiga proffs surfare och natur begåvad lokal befolkning när de gör akrobatiska trick och kullerbyttor över vågorna. Att vågorna når 4-5m i höjd är inte ovanligt.

Det finns också en kiosk vid denna plats, men den är inte alltid öppen. Ponta Preta är uppenbarligen en blåsig destination men det blir aldrig kallt eftersom vindarna på Kap Verde alltid är varma. Tillbaka söderut från Ponta Preta mot Santa Maria, är kusten fylld med turist aktiviteter såsom häst ridning, naturliga sanddyner och barer som serverar drinkar till törstiga solbadande turister.

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>