Kap Verde öarna som unga tjejer eller med kompisarna. Osäkert som blond tjej?

Kap Verde öarna som unga tjejer eller med kompisarna. Osäkert som blondin?

Att resa till Kap Verde öarna med sina tjej kompisar är inte som andra charter semester orter. Vi unga blonda tjejer kände oss osäkra de första dagarna på Kap Verde eftersom allt är så annorlunda från vanliga charter orter som typ Kanarieöarna eller runt Medelhavet. Kap Verde öarna och Sal är ett trevligt resmål, men det tog ett par dagar för oss unga tjejer att vänja sig vid fattigdom och att affärerna var nästan halvtomma på livsmedel. Som ung tjej och blondin är det klart att man sticker ut  och känner sig lite osäker!

Jag och mina tjej kompisar är i 20-års åldern och det var första gången vi var utanför Europa. Afrika verkade exotisk och spännande. Vi är alla mycket glada över denna resa till Kap Verde öarna, men vi önskar att vi hade vetat mer om Kap Verde och ön Sal innan vi tillbringade vår semester här.

Till exempel finns det inga partyställen, klubbar eller trevliga barer, bara några små i Santa Maria. Det är typ ingen idé att packa med höga klackar eller designer klänningar, eftersom Kap Verde och Sal inte är ett partyställe som man förväntar sig på charter till t ex som Grekland eller Spanien. Det finns inga köpcentrum, shopping eller designer butiker alls. Människor shoppar typ inte här eftersom det är så fattigt. Det finns endast ett fåtal turist butiker på Sal och i Santa Maria stad, som säljer souvenirer från västra Afrika.

Kap Verde öarna, Sal & Santa Maria är ett fantastisk semester resmål, men inte för party, klubbar eller shopping. Åk hit för solen, stränderna, vattensport, snorkling, dykning och för att sola och ta det lugnt.

Det finns olika restauranger i Santa Maria, några tjusiga men de flesta serverar väldigt enkel mat. ”Dagens fisk” finns överallt för cirka 10 euro. Det finns ett par mataffärer och supermarkets i Santa Maria, men det är ganska dåligt utbud av varor och absolut inte som hemma. Vi bodde på ett all inclusive semester hotell i Santa Maria stad på Sal, Tur att vi hade all inclusive!

Gällande säkerheten på Kap Verde öarna för 3 unga tjejer, så finns det några saker att säga. Strax utanför Santa Maria stad, och även utanför huvudstaden Espargos, finns det chockerande fattigdom och människor som lever i slum och kåkstäder. Vi stannade inne i Santa Maria stad nästan hela vår semester för att känna oss trygga. Så snart du kommer utanför Santa Maria stad och turistområdena, så är det bara öken landskap och inga människor alls. Det är lätt att känna sig osäker som en ung blond tjej från ett främmande land.

Hur som helst så är den södra stranden i Santa Maria helt fantastiskt. Vattnet är turkost och stranden är sjukt fin, stor och lång. På dagarna är det helt säkert att gå runt hela den södra kusten runt Santa Maria. Det är absolut inte trångt på stranden, och det är lätt att hitta en bra plats, och det känns även ok att sola topless. Det finns inga palmer eller något som kan ge dig skugga på stranden. Ett par timmar är tillräckligt. Använd hög SPF! Den västra delen av stranden, och upp mot Ponta Preta är nog roligare än öst som inte har några människor alls. Den västra sidan har ridning, och det finns en hel del professionella surfare i Ponta Preta. Kap Verde öarna är tydligen en vanlig semester ort för vattensport älskare och surfare!

Kap Verde öarna och Sal är en perfekt semester ort för stränder, att sola, och olika vattensporter. Men om du lätt känner sig rädd och osäker, men fortfarande är nyfiken på Kap Verde öarna, välj helt enkelt ett all inclusive charter hotell inne i Santa Maria stad. Kap Verde öarna är det perfekta resmålet för en avkopplande solsemester på stranden och för att vila och fylla upp sin energi! Åk hit för att uppleva något annorlunda och lär dig att uppskatta ditt liv hemma när du ser hemsk fattigdom i verkligheten.

// Julia, Anna & Samantha, Tyskland

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>