Kap Verde och ön Sal på moped / motorcykel

Kap Verde och ön Sal på moped / motorcykel

Kap Verde var det första landet vi besökte i Afrika. Vi hyrde en billig moped och såg hela Kap Verde – Sal på bara 3 dagar! Det bästa sättet enligt min mening, om du är en äventyrlig resenär, är att ta sig runt Kap Verde och Sal genom att gå eller hyra motorcykel / moped. att hyra moped är ganska billigt, och mycket billigare jämfört med att hyra en quad (70 euro / dag), och jag vet inte ens om det är möjligt att hyra en jeep på Kap Verde eller Sal? Med cykel kommer man inte långt på dessa ”vägar” även om det är billigt (cirka 10 euro / dag) …

Vägarna på Kap Verde och Sal är ofta i mycket dåligt skick, massor av gupp, gropar, stenar, sand och grus. Det finns bara 2 asfalterade vägar på hela ön Sal, resten är bara hjulspår i öknen! Jag antar att alla Kap Verde öarnas vägar är i samma skick, om inte värre. Jag och min flickvän hyrde en ganska billig moped på vår semester (100 euro / 3 dagar) och såg hela ön Sal tillsammans, från norr till söder. Tänk på att en utritad väg på Kap Verde kartan, kanske inte ens ser ut som en riktig väg i verkligheten. Var försiktig och kör inte för fort genom sand och löst grus, särskilt om ni är 2 personer som delar mopeden.

Det är fruktansvärt blåsigt när man åker snabbare än 35 km / h på moped. Västkusten på Sal är den bästa semester rutten, med flera små öde stränder längs hela kusten. Nästan inga människor i sikte alls. Besök Calheta Funda, Murderia, Palmeira och även Fontana 2km söder om Palmeira, en grön oas mitt i öknen.

Ön Sal är verkligen platt och man är ofta ensam, inga människor i sikte alls, speciellt i de norra delarna av Sal. Detta var precis vad vi ville ha på vår semester, inga turister i sikte. Ta med vatten, mat och en telefon om en nödsituation skulle uppstå. Havet, öken landskapen och bergen i norr är en fantastisk upplevelse.

Det är möjligt att ta sig från söder i Santa Maria till norra kusten av Sal på ca 1,5 – 2 timmar med moped. Men norr om Terra Boa det finns inte mycket mer att se, bara platt sandig öken, även om det är en fantastisk upplevelse om du kommer så här långt. Jag hörde att det är bra storhavs fiske på norra kusten av Sal …

Jag rekommenderar verkligen att åka till Kap Verde öarna på din semester om du letar efter äkta vara och vill slippa turister. Även om Kap Verde och ön Sal börjar bli exploaterad med charter resor och turist aktiviteter, så kan du fortfarande uppleva det riktiga genuina Afrika här! Sal har inte blivit en stor charter destination – ännu. Kap Verde kanske inte är som något annat resmål du besökt på tidigare semestrar, och är absolut inte jämförbart med t ex Kanarieöarna. Det är möjligt att ha en billig semester här, äta på lokala små restauranger och hålla sig borta från turist gatorna i Santa Maria.

En billig middag på en lokal restaurang kostar cirka 4-6 euro, medan priset på turistgatan i Santa Maria kan ligga på 10-15 euro. Vi älskar Kap Verde öarna och Sal och är nu nyfiken på andra länder i Afrika. Vår resa till Kap Verde kostade oss 1100 euro totalt för 2 personer, inklusive flyg biljetter, hotell med frukost, moped och bensin, och all mat i 2 veckor. Det är en billig billig semester i Afrika, värd vartenda öre!

// Martin & Olivia, Sverige

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>