Par semester eller smekmånad på Kap Verde öarna & Sal

Par semester eller smekmånad på Kap Verde öarna & Sal i Afrika

En avkopplande kärleks semester eller smekmånad på Kap Verde öarna är inte så illa. Kap Verde och Sal är perfekt för kärleks par som bara vill ta det lugnt och ha tid för varandra under semestern eller smekmånaden. Jag åkte till Kap Verde öarna med min make på en lugn par semester 1 vecka i mars 2012. Vi bodde på ett litet hotell i staden Santa Maria, på ön Sal.

Stränderna på Kap Verde och Sal är spektakulära och täcker hela södra delen av ön. Det är otroligt vackert. Havet på Kap Verde har en härlig turkos färg, men ibland är vågorna lite höga. Vi promenerade runt Sals sydkust och man kan gå i timmar i den fina öken sanden. På den sydvästra sidan av Sal finns några härliga sanddyner. Här surfar folk, solar, promenerar och bara umgås.

Sydöstra Sal var min semester favorit, det finns inga människor där alls. Du kan uppleva naturen och öken landskapet längs kusten helt ensam & privat. Vi hittade några tomma äggskal från sköldpaddorna!!! Allt du ser är sand, mer sand och vackra havet. Snacka om avkopplande.

Vädret på Kap Verde var i mars perfekt för vandring och promenader, varmt men blåsigt. Vi hade en riktigt trevlig par semester tillsammans! Kom hit om du vill ta det lugnt, promenera, sola, bada och äta härlig färsk fisk till middag. Restaurangerna på Kap Verde och Sal är ok men inget spektakulärt. De serverar ganska enkel mat.

Det sämsta med Kap Verde tyckte jag, är att vissa delar av Sal och Santa Maria är smutsiga med skräp överallt. Mataffärer och supermarkets har ganska dåligt utbud av livsmedel och dyra priser, så det är inte så billigt. Allt måste importeras till Kap Verde öarna vilket är orsaken till utbud & priser.

Vissa människor här är väldigt fattiga, men de är mycket trevliga och vänliga. Sal kanske ser ut som en platt öken från luften, men om du bara vill koppla av på stranden med din älskade helt privat och ensamma, så är Kap Verde och ön Sal ett fantastisk semester val. Med all inclusive hotell har du inget att oroa dig för.

// Grethe, Tyskland

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>