Resa till Kap Verde med barn, aktiviteter & saker att göra?

Hur är det att resa till Kap Verde & Sal med barn? Tips på aktiviteter & saker att göra. Information om hotell, mat, supermarkets & affärer, restauranger mm
Det är inga problem att resa hit och spendera sin semester på Kap Verde öarna tillsammans med barn.
Min dotter är 8 år gammal och vi hade en jätterolig sol semester på Kap Verde och ön Sal. Vi bodde på ett litet och billigt semester hotell på ön Sal, i centrala Santa Maria. Frukost ingick och det var skönt. Till lunch åt vi frukter eller en pizza på strandens restaurang. Till middag gick vi alltid till någon av restaurangerna i Santa Maria stad. Santa Maria är en liten semester ort inriktad på turism, och den har allt du behöver. Affärer och supermarkets är små och det är lite primitivt, men att köpa med sig vatten, godis, kakor, saft och liknande fungerar alldeles utmärkt. Om ditt barn har särskilda behov eller har allergier gällande maten, kan det bli svårt att hitta exakt vad du behöver på Kap Verde & Sal. Restaurangerna i Kap Verde och Sal serverar enkla rätter och snabbmat som kyckling eller fisk med ris eller pommes frites, pastarätter eller kött. Middag kostar ca 7-12 euro / p. Håll dig borta från sallad och ät bara frukt med skal för att undvika magproblem på din semester. Detta är västra Afrika trots allt och bakteriefloran är inte den samma som hemma. Det finns också ett litet sjukhus / akut mottagning inte långt från Santa Maria centrum (västerut).

Det finns en hel del hemlösa hundar som springer lösa på Kap Verde och i Santa Maria stad. De är vänliga men jag skulle inte låta min dotter leka med dem ifall de bär på sjukdomar.

Att hitta aktiviteter för barn var inte svårt på Kap Verde & Sal. Det finns ridning på den sydvästra kusten av Sal, på gångavstånd från Santa Maria stad. Här finns även härliga sanddynor. Ytterligare 5 min norrut finns Ponta Preta och folk surfar där. Det var kul att titta på. Vattensporter eller surfing kan vara en bra semester aktivitet för barn om de är minst 12-16 år gamla. Det finns en surfing skola på den sydöstra delen av stranden i Santa Maria. Vi var oftast på den stora stranden i Santa Maria under dagtid, lekte i vattnet, solade och byggde sandslott. Använd hög solskyddsfaktor eftersom det inte finns nån skugga på denna strand. Det är ganska stora vågor på Santa Marias strand men du kan svalka av dig i strandkanten ändå. Det finns också en liten liten brygga intill ett hotell som bryter vågorna öster om den stora stranden, inga vågor här. Perfekt för mindre barn.

Ett annat fantastisk semester tips: Gå sydost cirka 20 minuter från Santa Maria, till en öde liten udde ”Praia Afonso”, med en mini strand. Inga vågor här men några koraller och även en liten skyddad damm där dina barn kan snorkla och leka helt utan vågor. Vattnet är bara 0,5m högt, turkos & kristallklart, och dammen är fylld med tropiska fiskar och krabbor. Perfekt gratis semester aktivitet för barnen! Du kan behöva använda strand skor eftersom det kan finnas lite glas i sanden då folk grillar här ibland, men det är inte så farligt. Det är sällan några människor här. Ta med vatten och mat.

På piren i Santa Maria, finns ofta fiskare som rengör dagens fångst, och folk säljer snäckskal och andra souvenirer längs bryggan. Det finns också en gul båt eller ubåt som heter Neptunus. Längst ner i denna båt finns fönster så du kan se fisken nedanför (vuxna 30 € / p, barn 15 € / p). I november och december kommer jättestora sköldpaddor och lägger sina ägg på natten på stränderna runt Sal, och de små sköldpaddorna kläcks några veckor senare. Det finns organiserade utflykter för att se detta. Jättekul för barnen.

En eller två veckors semester på Kap Verde och Sal är trevligt, men en längre vistelse skulle bli tråkigt i längden, speciellt för barnen. Staden Santa Maria i Sal är mycket liten men charmig. Det är alltid blåsigt på kap Verde, så ta med en varm tröja för kyliga kvällar. Vissa platser på Kap Verde och Sal är smutsiga och det finns skräp överallt. Lokalbefolkningen strax utanför centrum av Santa Maria är mycket fattiga och lever i kåkstäder. De flesta människor på Kap Verde öarna verkar leva i fattigdom. Jag hoppas den växande turismen kommer att hjälpa dem. Kap Verde öarna och Sal är ett avslappnat semestermål och lokalbefolkningen är mycket vänlig.

// Maria & Paula, Spanien

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>