Resa till Kap Verde med små barn / baby. Ta med välling och blöjor!

Resa till Kap Verde & Sal med små barn eller baby. Information om mat, ersättning, välling, gröt, blöjor och hotell.Jag, min man, och vår 5 månader gamla baby reste till Kap Verde öarna & Sal vintern 2014. Vi bodde på ett all inclusive hotell i Santa Maria i en vecka. Jag hel ammade fortfarande vår dotter så det var inga problem med maten för babyn. Vi hade också med oss baby välling & gröt. Det spelar nog ingen roll vilken av Kap Verde öarna du besöker, jag skulle ta med allt hemifrån om du har med dig små barn: mjölk ersättning, välling, gröt, blöjor, baby krämer och allt annat du kan tänkas behöva. Det kan nog vara lite svårt att hitta dessa produkter av god kvalité i affären / supermarket på Kap Verde och Sal.

Affärerna på Kap Verde är halvtomma trots att man befinner sig i de mest utvecklade turist kvarteren. Det är ibland svårt att hitta de produkter man behöver, särskillt till små barn eller baby. Vissa produkter kan t ex ta slut i flera dagar innan nästa leverans kommer in. Vi var tvungna att köpa några våtservetter & blöjor på slutet, men de var importerade från Kina och inte så bra kvalitet.

Kap Verde öarna & Sal, med en liten baby är ok om du väljer ett all inclusive hotell. Barnet kunde smaka lite på vår mat, men för det mesta jag ammade jag henne eller gav henne välling och gröt. Om jag hade vetat om det dåliga utbudet av baby produkter, så skulle jag haft med mig fler blöjor och våtservetter hemifrån. En tunn solhatt och heltäckande kläder behövs för att skydda små barn och bebisar från vind och sol på Kap Verde. Trots att vi reste i januari stod solen nästan i zenit mitt på dagen.

Vi tog med vår barnvagn men Sal består i stort sätt bara av sand och öken, och jag tror även Boa Vista är en sandig öken. Det går alltså inte att köra vagnen överallt för det finns inga anlagda vägar för barnvagn t ex på stränderna, så en bärsele eller bärsjal är att rekommendera till vissa utflyktsmål eller promenader längs stranden.  Vi tillbringade därför större delen av tiden runt hotellet, badade i poolen samt promenerade runt i Santa Maria stad, och solade en stund på eftermiddagen. Solen är mycket stark så man behöver alltid skyddande kläder och solkräm på små barn, bebisar och även dig själv. Vi var mest i skuggan. Kap Verde öarna och Sal är ett sk exotiskt resmål och inte alls jämförbart med t ex medelhavet eller Kanarieöarna. Trots att det inte var riktigt vad vi förväntat oss så är vi glada att vi åkte till Sal och Kap Verde öarna, och vi kommer gärna tillbaka om några år när vår dotter är lite större.

// Ben, Marie och lilla Alice

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>