vindsurfing & vattensport semester på Kap Verde öarna & Sal

vindsurfing & vattensport semester på Kap Verde öarna & Sal

Detta var min första semester till Afrika och Kap Verde öarna. Vågorna på Kap Verde och Sal är helt legendariska och Kap Verde är känt för blåsigt väder och bra vågor året runt. Väderförhållandena för alla typer av surf och vattensporter är perfekta! Det finns en hel del arrangörer tillgängliga som erbjuder vindsurfing, kite surfing, skärmflygning, bodyboard, dykning och snorkling, speciellt i Santa Maria stad på ön Sal.

Kap Verde är ett riktigt ö paradis i västra Afrika med ändlösa stränder, blåsigt väder, höga vågor och varmt klimat året runt. Den bästa platsen för professionell vindsurfing är Ponta Preta. Ponta Preta ligger på gångavstånd ca 1,5 km nordväst om staden Santa Maria. Här hittar du de bästa vågorna på Sal och Kap Verde öarna. Professionella surfare och vindsurfare är alltid här och surfar på de sjyssta vågorna. Vågorna är ungefär ca 2-6 meter höga, så denna klippiga kusten vid Ponta Preta är inte för nybörjare, ENDAST kunniga vindsurfare & proffs. Följ bara sanddynerna upp västerut från Santa Maria, du kan inte missa Ponta Preta. Även om du är en vanlig semester turist, så är det kul att titta på alla surfare som gör volter på de höga vågorna. Ta med något att äta och njut av din Kap Verde semester på Sal!

Kap Verde öarna och Sal är också en stor semesterort för skärmflygning, kite surfing, bodyboard, snorkling och dykning. Så länge du älskar havet, solen, vinden och de höga vågorna, så är en semester till Kap Verde öarna och Sal nice! Havet på Kap Verde öarna är turkost och stränderna på Sal är helt fantastiska!

Om du gillar kite surfing eller skärmflygning, så är Costa de Fragata stranden för dig. Här finns Sals bästa kite surfing strand fylld med kitesurfare varje dag, hela dagen lång. Se bara upp för undervattensströmmar. Ta dig hit med fyrhjuling eller bil. Det är ca 2 km nordost om Santa Maria, Sal. Du kan också gå hit bara för att titta på, men det är ca 1,5 timmes promenad från Santa Maria. Följ bara östkusten norrut från staden Santa Maria (en sandig fin kust där jätte sköldpaddor lägger sina ägg om hösten).

Oroa dig inte om du är en total nybörjare på vindsurfing, kite surfing eller vattensport. Det finns flera olika stränder på Kap Verde öarna och Sal som passar alla nivåer och behov. På ön Sal, i staden Santa Maria, är det inte svårt att hitta surfing / vindsurfing skolor och olika arrangörer, främst på den östra delen av stranden. Detta är typ vindsurfing huvudkontor på Kap Verde öarna. Följ bara Santa Maria stranden hela vägen österut. Här kan du hyra utrustning, få all den hjälp du behöver och börja ha semester kul! Funkar även för de lite större barnen!

Längs stranden i Santa Maria på Sal, finns det flera små turistföretag som erbjuder andra fritidsaktiviteter som t ex fiske, dykning, snorkling mm… Kap Verde öarna anses vara ett ”exotiskt” semester resmål som inte exploaterats särskilt mycket ännu. Men det går ändå att hitta billiga charter biljetter och sista minuten hit. Det finns flera billiga hotell i närheten av Santa Maria, och maten är också ganska billig om man äter på lokala restauranger bort från turist gatorna.

Tempot på Kap Verde och Sal är avslappnat och alla är vänliga. Detta är Afrika när det är som bäst! Kap Verde öarna är det perfekta resmålet för surfare av alla slag! Jag älskade min vindsurfing semester på Kap Verde och skulle gärna ta steget längre nästa gång och besöka några av de andra öarna – Ya man!

// Alvald, Norge

Har du besökt Kap Verde?
Kommentera gärna.

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>